Χριστούγεννα 2017

Σίγουρα όλοι καταλαβαίνουμε πως τα Χριστούγεννα σαν γιορτή, όπως και η ίδια η λέξη (Χριστού-γέννα) μαρτυρεί, έχει να κάνει με τη γέννηση του Χριστού.

Στην πατρίδα μας αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχει αυτή η συνήθεια, η μέρα της γέννησης (γενέθλια) να γιορτάζεται σαν μια ιδιαίτερη μέρα μέσα στο χρόνο.Οι άνθρωποι φροντίζουν να βάλουν τα καλά τους ρούχα, να πάρουν κάποιο δώρο και να επισκεφθούν το τιμώμενο πρόσωπο, αυτόν δηλαδή που γεννήθηκε αυτή τη μέρα, για να χαρούν όλοι μαζί.

Ο Χριστός λοιπόν, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι το τιμώμενο πρόσωπο, γεννήθηκε μία ημέρα την οποία οι άνθρωποι όρισαν ως την 25η Δεκεμβρίου (μιας και δεν ξέρουμε πια ακριβώς ήταν η ημερομηνία) και ενώ θα έπρεπε όλοι να χαρούν μαζί με τον εορτάζοντα, η γιορτή θα γίνει βέβαια, "οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί" θα χαρούν, ο εορτάζων όμως δυστυχώς θα απουσιάζει. Αυτό όχι γιατί δεν υπάρχει, γιατί γιορτάζουμε την γέννηση του, ή ότι έχει πεθάνει, γιατί είναι αναστημένος, ή επειδή είναι δύσκολο να ευρεθεί μιας και είναι πανταχού παρών, αλλά γιατί η παρουσία του είναι ανεπιθύμητη στη γιορτή του. Και γιατί αυτό; γιατί ο Σωτήρας του κόσμου γεννήθηκε για να σώσει τον κάθε άνθρωπο που θα μετανοήσει για τις αμαρτίες του ξεχωριστά.

Έτσι λοιπόν αυτοί που δεν θέλουν τον έλεγχο που φέρνει στη συνείδηση η παρουσία του Χριστού, γιορτάζουν μεν, αλλά χωρίς τον εορτάζοντα.

Και τι συμβαίνει με αυτούς που θέλουν να ζήσουν την ουσία; Δεν πρέπει να ασχοληθούν με τις ετοιμασίες; Βεβαίως.

Ας ετοιμάσουμε λοιπόν την βρώμικη φάτνη που είναι η αμαρτωλή καρδιά μας. Ας πάρουμε για το Χριστό το καλύτερο δώρο που είναι η εκ καρδίας μετάνοιά μας και ας τα προσφέρουμε γονατιστοί στην προσευχή, επιζητώντας την παρουσία του. Έτσι όταν ο Χριστός γεννηθεί μέσα μας, θα δούμε πως δεν χρειάζεται το τυπικό – μια ημέρα τον χρόνο- αλλά 365 ημέρες κάθε χρόνο, να φροντίζουμε με την γλυκιά του παρουσία να είναι μια γιορτή που θα κρατήσει αιώνια.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Τετάρτη & Σάββατο απόγευμα :

19.00-20.00  Προσευχή

20.00-21.00  Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Κυριακή πρωί:

10.00-11.00 Προσευχή

11.00-12.00 Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Διευθυνση: 1η Μάη 1 & Σολωμού (κάτω από την αερογέφυρα)

Είσοδος Ελεύθερη

Στοιχεία επικοινωνίας & Χάρτης πρόσβασης

Αριθμός επισκεπτών τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2839 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χριστιανικό ραδιόφωνο

 windows media player